Professional Garden Designer

A Wiltshire School Garden

Location: Netheravon, Wiltshire

Brief: To transform the area of the school grounds left after the removal of a mobile classroom into an outdoor learning space for the children.

The circular pavilion helped to inspire the curved theme of the resulting layout. A bark path winds through borders planted for both sensory and wildlife interest, and leads the visitor to the different areas of the garden – in one direction to the raised vegetable beds, which the children plant up in spring and summer, in another to the pavilion itself, where children can sit sheltered for outdoor lessons, and in another to the entrance to the wildlife garden which lies beyond.

Espalier fruit trees create an attractive barrier between the garden and the adjacent mobile classroom, and there is a designated working area in the shade of the far corner.

 

  • The site before works start